Benim Yangın Çıkış Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar sorunlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar deruneride çevrilmiş kalabilir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa başkalık göstermektedir. Bedelı etkileyen asliye faktör kapının hırse metanet seviyesidir. Bu hınçe dayanıklılık seviyesi de bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme organizasyonları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Yangına dayanıklı kapı ahşap fiyatları fevkda belirttiğimiz metanet derecelerine ilgilı olarak bileğustalıkmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bağlamda bileğsorunmektedir.

Yangın kapılarının üretim amacı âdem sağlığını yangın ve esrar kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve peklik muhtevain tercih edilir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısa, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile yapı yüreki yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, natürel kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Bapsı ivedili durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın canipı silsile yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının kontrol altına alınması kolaylaşır ve daha bir küme pert vermesi önlenir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nezdinde, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbeyının diğeriyle uyumudur

Kullanılan kapı fitili karınin duman sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz iktisadi kapı fitili kullanılarak elan adi üretim esenlanabilir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da ayn önünde bulundurularak Yangın Merdiveni Kapısı standartlara şayeste biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Report this wiki page